Cursuri de inot
swim to win
Home      Cursuri initiere inot copii

  

Secretul care sta la baza celor mai bune cursuri de inot pentru copii este imbinarea armonioasa dintre lectie si joc, activitatea adorata de copii.

Sorin Boriceanu va ofera cursuri de initiere in tainele inotului pentru copii alaturi de un antrenor cu experienta, rabdare si cunostinte cum sa organizeze un program interactiv, in cadrul caruia cei mici se vor simti in largul lor.

Stiati ca bebelusii introdusi in mediul acvatic pot inota fara teama? Asta pentru ca sunt invatati cu acest mediu din timpul sarcinii. Astfel, fiecare copil are o dorinta acuta de a se balaci in piscina sau de a se juca in cada. Cu toate acestea, odata cu inaintarea in varsta, copiii nu mai stiu cum sa inoate si au nevoie de un mentor care sa ii invete cum sa se descurce in mediul acvatic, dincolo de joaca. Cu siguranta stim ca tehnica “aruncat in apa si lasat sa se descurce” este una defectuoasa si astfel se naste necesitatea unei persoane care poate vorbi pe limba copiilor si sa le arate ca apa nu este un lucru de care sa le fie teama, ba mai mult: este un mediu in care se poate dezvolta intr-un mod armonios – un mediu benefic pentru cresterea lor!

De ce au nevoie copiii sa invete sa inoate? Pentru ca inotul are numeroase beneficii atat fizice, cat si cognitive:

  • practicand inotul, copilul isi dezvolta atentia, concentrarea asupra atingerii obiectivelor si stapanirea de sine in momente critice.

  • se invinge teama de apa.

  • dezvoltarea armonioasa a corpului: brate, spate, muschii membrelor si totodata sistemul pulmonar.

  • copiii care au o problema cu greutatea isi pot modela corpul catre o greutate normala intr-un mod foarte placut si distractiv alaturi de copii de varsta lui.

Un element cu care se confrunta multi parinti este teama copilului de apa, si astfel le este greu sa il invete pe acesta cum sa inoate. Teama de apa poate fi depasita cu ajutorul unui profesor cu experienta fata de astfel de probleme, cu care copilul poate lega o relatie de incredere – de tipul elev-mentor, si astfel sa-si depaseasca limitele.

Astfel initiat, copilul poate sa mearga mai departe de simplul balacit in piscine sau la strand, si va putea realiza un exercitiu in timp ce se distreaza.